Poliklinika je smještena u mirnom dijelu grada, u blizini Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" u Zagrebu. Samim time nalazi se u užem centru grada Zagreba, a opet u samoj ulici ima dovoljno parkirališnih mjesta da parkiranje obično nije problem. Većini roditelja iz Zagreba lako je naći ulicu jer se u nju dolazi iz Ilice u Vinogradsku, kako se najčešće i naziva sama bolnica, a nasuprot kolnog ulaza u bolnicu počinje Kosirnikova.

Za roditelje koji nisu iz Zagreba put ovisi o izlazu s autoputa (Zagreb jug - Rotor - Jadranskim most -  Selska ulica; Zagreb zapad - Slavonska avenija - Selska ulica; Zagreb istok - Slavonska avenija - Selska ulica). Izlaz kod Selske ulica je prepoznatljiv po Kazalištu Trešnjevka i njegovoj šareno popločanoj fasadi. Iz Selske ulice skrene se desno u Ulicu Baruna Filipovića. Na četvrtom semaforu skrene se desno, napravi polukrug oko Trga Francuske Republike dok se ne uđe u Ilicu. Zatim na prvom semaforu desno u Vinogradsku ulicu i prateći glavnu ulicu ući ćete u Kosirnikovu.

Detaljne upute možete zatražiti od osoblja Poliklinike.

Poliklinika je namijenjena isključivo rehabilitaciji djece te je prilagođena njima. Sve prostorije su u veselim bojama, s puno igračaka, dječjih slika i postera čime smo nastojali najviše moguće izbjeći ugođaj zdravstvene ustanove. Čekaonica više nalikuje igraonici s televizorom i po potrebi crtićima, a po lijepom vremenu moguće je na svoj termin pričekati i u  vrtu.
Osoblje nikad nije u bijelim uniformama nego u trenirkama i raznobojnim majicama.
Sve je prilagođeno ne bi li sam dolazak djetetu bio što je manje stresan.