Poliklinika za fizikalno medicino in rehabilitacijo Prof. dr.sc. Milene Stojčević Polovina je ozko specializirana ustanova, ki se ukvarja z rehabilitacijo otrok.


Največje število naših pacientov so otroci z nevrorazvojnimi
motnjami, kot posledica poškodbe možganov v najzgodnejšem življenjskem obdobju, s postavljeno diagnozo cerebralne motnje gibanja, nevrorizičen otrok ali distoni sindrom, oziroma cerebralna paraliza.


Rehabilitacijo izvajamo tudi z otroci, ki imajo druge probleme, ki zahtevajo rehabilitacijo, kot npr. brahialna pleksus paraliza, tortikolisom, spino bifido, slabo držo, skoliozo in drugim.


Delo te poliklinike je zasnovano na dolgoletnih izkušnjah, praksi in znanstvenem raziskovanju prof. dr. Milene Stojčević Polovine.
S tem, ko je posvetila vse svoje življenje otrokom z motnjami v razvoju in pomaganju njim, je pridobila ogromno življenjskih in medicinskih izkušenj. Skozi njene roke je šlo na tisoče otrok z različnimi motnjami, zato so njene izkušnje nenadomestljive. Svoj entuzijazem in znanje je prenesla na mlade, kar počne še danes. Tako se njeno pionirsko delo nadaljuje.

Morda lahko rečemo, da je posebnost dela Poliklinike ta, da vedno izhajamo iz predpostavke, da je lahko vsak otrok, ne glede na stopnjo poškodbe, zdrav. Naš pristup se u gotovo svim slučajevima sastoji od pokušaja postizanja potpunog zdravlja, a ne najmanjeg mogućeg onesposobljenja. Z našim pristopom se skoraj v vseh primerih poiskuša doseči popolna ozdravitev, a ne najmanjšo možno invalidnost. Seveda je verjetnost uspeha odvisna od številnih dejavnikov, statistika pa se ne sme nikoli zamenjati s posameznikom. Tudi če je verjetnost okrevanja 5% menimo, je naša dolžnost dati vsakemu otroku možnost, da bo ravno on v teh petih odstotkih.

Zaradi tega je tudi naš pristop dela drugačen.